‘Qua lenigheid doet Groningen niet onder voor Den Haag’

Zoals iedereen weet, zijn politici de lenigste personen ter wereld. Al geldt dit voornamelijk voor hun politieke standpunten en minder voor hun ledematen. Wij van het GPJK waren best benieuwd hoe het nu eigenlijk gesteld is met de (politieke) lenigheid van Groningen. Daarom organiseerden wij op het Bevrijdingsfestival 2018 de eerste editie van een geheel nieuw fenomeen: politiek Twister!

’s Ochtends vroeg waren wij al aanwezig in het Stadspark om onze Twistermat te ontvouwen. Nu was dit niet zomaar een doorsnee Twistermat: de kleurvlakken van onze mat hadden we beplakt met de hoofden van vier vooraanstaande politici. Gedurende de dag was het dus niet vreemd om kreten over het veld te horen gaan als “Linkerhand op Jesse (Klaver)” of “Rechtervoet op Thierry (Baudet).”

Naarmate de dag vorderde kon ons Twisterspel op steeds meer aandacht rekenen van de festivalbezoekers. Stuk voor stuk deden de deelnemers hun uiterste best om niet geveld te worden door de brandende zon en de strenge aanwijzingen van de spelleiders. De lenigheid en flexibiliteit die zij hierbij toonden zou veel politici buitengewoon jaloers hebben gemaakt.

Na afloop van het spel waren er leuke prijsjes voor iedere last person standing. Als hoofdprijs – of troostprijs natuurlijk –  konden de deelnemers zelfs in gesprek gaan met de leden van de Groningse politieke jongerenorganisaties: over het heerlijke weer, de geweldige optredens of (ja, zelfs dat) over politiek.

De conclusie na een zonovergoten dag op het Bevrijdingsfestival: qua (politieke) lenigheid doet Groningen niet onder voor Den Haag!