Terugblik op de politieke pubquiz van het GPJK!

Op maandag 12 februari vond de jaarlijkse politieke pubquiz van het GPJK plaats in de knusse benedenbar van het Land van Kokanje. Zoals van jongeren verwacht mag worden, druppelden de eerste bezoekers iets vóór 20:00 uur binnen, hoewel op Facebook stond dat het evenement stipt om 20:00 uur zou beginnen.

Een kwartier later, maar met evenveel goede moed, kon de quizmaster dan eindelijk de eerste vraag oplezen. Zo divers als de teams waren (JOVD, CDJA, JD, DWARS, JS, maar ook stopcontactenpartij Calimero), zo divers waren de vragenrondes: de lokale, internationale en landelijke politiek kwamen allemaal aan bod. Ook werd er een speciale ronde gewijd aan jongeren in de politiek en aan politieke protestsongs. Gedurende de avond leverden de teams een zichtbare inspanning om, zonder mobiele telefoons, de vragen correct te beantwoorden. Hierbij werden zij nu en dan onderbroken door het CDJA dat uit volle borst het Wilhelmus inzette of door de spookgeluiden afkomstig uit de geluidsinstallatie.

Rond 22:30, na lang schamele puntjes te hebben opgeteld, kon de jury ten langen leste de winnaar bekend maken: het team “Vrije Strijders” van de JOVD. Zij waren de gelukkige ontvangers van vijf heerlijke chocoladerepen. Wat het GPJK betreft was dit een zeer geslaagde activiteit en we hopen op eenzelfde massale opkomst bij de volgende editie!