Samenwerking

Ons doel is het aanspreken van jongeren in de provincie en hen te betrekken bij politiek. Dit doet de stichting echter niet alleen. We werken samen met een breed netwerk van verschillende organisaties en overheden. Hieronder zie je een overzicht van al onze samenwerkingspartners.

Overheden

Het Groninger Politiek Jongeren Kontakt is actief in de hele provincie Groningen. Daarom werkt de stichting zowel samen met de Provincie als met gemeenten. De Provincie Groningen is bovendien een belangrijke financiële partner in de activiteiten van de stichting.
Meer weten over welke overheden met de stichting samenwerken?

Politieke jongerenorganisaties

De stichting werkt veel samen met politieke jongerenorganisaties. Deze organisaties of jeugdbewegingen van politieke partijen zijn natuurlijke bondgenoten om jongeren bij politiek te betrekken. Bovendien zijn het broedplaatsen van enthousiaste jonge mensen die zich graag inzetten om hun leeftijdsgenoten mee te nemen in hun interesse in politiek.
Meer weten over welke politieke jongerenorganisaties met de stichting samenwerken?

Maatschappelijke partners

Naast overheden en politieke organisaties hecht de stichting veel waarde aan samenwerking met andere maatschappelijk georiënteerde organisaties. Met een breed scala aan verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties probeert het GPJK op allerlei manieren aansluiting te vinden bij jongeren. Dit kan bijvoorbeeld door samen te werken met studentenorganisaties, maar ook met jeugdcentra, Pro Demos of MJD.
Meer weten over welke maatschappelijke partners met de stichting samenwerken?

Andere koepelorganisaties

De stichting is voornamelijk actief in de provincie Groningen. Gelukkig zijn in andere delen van het land soortgelijke organisaties actief om jongeren aan te spreken. Met deze organisaties heeft het GPJK regelmatig contact om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen.
Meer weten over welke koepelorganisaties met de stichting samenwerken?