Overheden

Het Groninger Politiek Jongeren Kontakt is actief in de hele provincie Groningen. De stichting werkt graag samen met gemeenten om jongeren op lokaal niveau laagdrempelig te betrekken bij politiek. Of het gaat om een jongerendebat tijdens de verkiezingen, het coördineren van een gemeenteraadssimulatie of het verzorgen van een politieke workshop voor jeugdwerkers, het GPJK zet graag haar vrijwilligers in om gemeenten hierbij te helpen. Evenementen op gemeenteniveau zijn een cruciale manier om grote groepen jongeren te bereiken.

Naast gemeenten werkt de stichting nauw samen met de Provincie Groningen. De Provincie is een belangrijke financiële partner van de stichting. Verder helpt de stichting de Provincie in het bespreekbaar maken van provinciale politiek en het uitleggen van het belang van deze overheidslaag, bij jong maar ook oud publiek. Daarnaast trekken de Provincie en de stichting ook regelmatig samen op rondom verkiezingen en scholenbezoeken.

We proberen als stichting met zoveel mogelijk gemeenten in Groningen samen te werken. Wilt u graag in uw gemeente ook met ons samenwerken? Neem dan vooral contact met ons op, want we gaan graag in gesprek voor de mogelijkheden.